Avaluació Inicial


Quan comencem el curs ens trobem que necessitem saber d'on partim amb els nostres alumnes, en quina etapa es troben per poder ajudar-los i continuar. Per això emprem una primera avaluació inicial. Com a mestra d’educació especial és molt important saber on són, per poder continuar, ajudar-los  a  aconseguir les fites marcades o per modificar els criteris d’avaluació establerts per aquell curs escolar

Amb l’avaluació inicial fem una recollida d’informació per conèixer el punt de partida dels alumnes, avaluar els seus coneixements previs. Amb això podem determinar el nivell inicial de l’alumne i ens servirà de base per planificar  el procés d’ensenyament- aprenentatge i valorar si s’han de modificar o no els objectius establerts. D’aquesta manera ajustar tots els components de l’activitat docent i els suports necessaris a les característiques detectades en la prova inicial.

L’avaluació inicial es pot fer de diferents maneres: Recollida informació: dades personals, acadèmiques… de l’expedient dels infants, coordinació amb l’anterior tutora (traspàs d’informació) o utilitzant instruments d’avaluació i recollida d’informació.

A part de les proves d’avaluació també podem utilitzar activitats més obertes com per exemple fent una redacció lliure (explicant el que s’ha fet durant les vacances), comptar


fins al número que considerem, activitats manipulatives d’endreçar números, petites operacions… 

Si vols saber més sobre l’avaluació inicial et deixo el blog de la Nati Bergadà, que té molts links interessants.

https://natibergada.cat/recursos-utils-per-preparar-lavaluacio-inicial/

Per valorar el nivell de lectoescriptura que tenen els meus alumnes amb Necessitats específiques de suport educatiu faig servir unes que vaig dissenyar jo mateixa. Ja que les activitats obertes en molts alumnes costava realitzar-les. Així que vaig dissenyar les meves pròpies. Les he fet anar un parell de vegades i la veritat és que m'han sigut molt útils per saber com poder ajudar-los en el procés lector.  

Les he fet en llengua catalana i llengua castellana. 

Us les deixo en la botiga de Gumroad.

Gràcies!

Continuem!


Comentaris

Entrades populars